De essentie van fotografie is voor mij met licht en schaduw een dramatisch effect te bereiken. Op straat ben ik op zoek naar grafische, suggestieve beelden die een expressie zijn van mijn “thing for shadows”, de rode draad die door mijn werk gaat.
New York Fotografiereis April 2022

In april 2022 heb ik het geluk gehad om te kunnen deelnemen aan een fotografiereis naar New York, een stad waar ik ondertussen mijn hart aan verloren heb.
De city that never sleeps maakte al haar beloftes waar: naast de klassieke straatfotografie heb ik er heel wat nieuwe dingen ontdekt. Hieronder vinden jullie een korte impressie van wat de stad te bieden heeft maar NYC samenvatten in 15 foto's is natuurlijk onmogelijk.
Aarzel dus niet om contact op te nemen voor meer foto's of informatie over NY.
Foto's 1-5 zijn straatfoto’s in mijn gekende stijl: ik ga steeds op zoek naar contrasten tussen grafische elementen en licht en schaduw.
Foto 6 en 7A/7B zijn ook straatfotografie, maar ik paste een nieuwe techniek van langere sluitertijden toe. Hierdoor krijg je het gevoel van drukte terwijl je een persoon probeert vast te zetten in het frame.
Natuurlijk kan je niet naar NY gaan zonder de fantastische cityscapes, iconische gebouwen en bruggen te fotograferen.
Ten slotte heb ik in NY ook een reeks meer abstracte beelden gemaakt waarin weer contrasten de hoofdrol spelen, hetzij in kleurgebruik, hetzij in lichte/donkere partijen. (Foto's 12-14)

New York 1

New York 2

New York 3

New York 4

New York 5

New York 6

New York 7A

New York 7B

New York 8

New York 9

New York 10

New York 11

New York 12

New York 13

New York 14

Licht en Schaduw
Terug naar boven