Al Myers exposeert in CC de Bogaard, St. Truiden.
Voor zijn project koos hij het onderwerp “De Kustlijn: 68 tramhaltes aan de Belgische kust". Hij heeft zich altijd verbonden gevoeld met kustplaatsen. Hij is geboren en getogen in het Noord-Ierse kuststadje, Bangor. Er zit dus een sterk gevoel van nostalgie in de keuze van zijn onderwerp. En zijn eerste bezoek aan continentaal Europa als jonge tiener was naar Blankenberge. Het was destijds een onvergetelijke vakantie en hij is nooit zijn voorliefde voor deze plek kwijtgeraakt.
Twee jaar geleden herlas hij "The Open Road: Photography and the American Road Trip” van David Campany en zijn voorliefde voor dit genre van fotografische reis werd weer aangewakkerd. Hoe zou hij dit kunnen toepassen op het kleine België? Hij vond zijn antwoord in de langste tramlijn ter wereld, 67 km lang tussen De Panne en Knokke. Hieruit ontstond het idee om een harmonicaboek te maken met 68 foto's – één voor elk van de 68 plaatsen waar de tram stopt.
Zijn benadering van fotografie is gebaseerd op het aforisme van de toneelschrijver Samuel Beckett: “Dans eerst, denk later”. Dat houdt in: spontaan foto's maken, doelloos ronddwalen zonder plan. Zijn project heeft geen verhaallijn. Hij selecteerde 68 fragmenten. Ze geven een beeld van zijn kijk op het leven aan de Belgische kust – fragmentarisch, kortstondig, pittoresk, zinnelijk, zonder ultieme betekenis. Net als het leven is het een reis die doorgaat tot je de laatste tramhalte bereikt....
Terug naar boven