Ik heb altijd de drang gehad om mijn verbeelding visueel te uiten. Ik probeer daarbij een sterke compositie en een intrigerend verhaal volledig te laten versmelten.
Het feit dat mijn werk in het fantastische genre te situeren valt en technisch gedetailleerd uitgewerkt wordt is een kwestie van temperament, en niet principieel vooropgezet. Het is de uitdrukking  van mijn fascinatie voor de organische complexiteit van de wereld, de kosmos en zijn al of niet bekende creaturen.
Ik maak schilderijen, aquarellen of tekeningen, in tegenstelling tot film of stripverhalen (die doorgaans meer met dit genre geassocieerd worden), omdat dit mij toestaat om rustig te werken, en in ieder werk weer een ander avontuur aan te vatten, zonder de dwang van een bepaalde verhaallijn of een weerkerend personage. Onder andere de werken van Jeroen Bosch en Pieter Brueghel de oude hebben mij daarbij sterk beïnvloed.
De toeschouwer mag de verhalen die mijn werk evoceert vrij interpreteren. Ik weet zelf niet altijd waar het exact over gaat.
Email:      jefbertels@skynet.be
Website:   www.jefbertels.be       

jefbertels.be

Boomgrens olie paneel 40 x 69cm.

De brug acquarel 50 x 81cm.

De schuchtere Dictator olie doek 180 x 120cm.

Familietoren inkt acryl doek 90 x 66cm.

Terug naar boven