Ik ben altijd gefascineerd geweest door de techniek van het kleidraaien, die als vanzelf een mooie wisselwerking tussen geometrie en organische vormen doet ontstaan.
Enerzijds druk ik dit uit via klassiek gebruiksgoed, potten, tassen enz., die ik met speelse ornamenten een frivole toets en persoonlijkheid meegeef.
Met mijn rode schalen wil ik door middel van de rijke transparantie van het glazuur, dat door de hoge temperatuur van het stoken tot leven komt, een infernale sfeer opwekken, hypnotiserend als de diepe gloed in een vulkaan, die tussen twee uitbarstingen even adem haalt.
Het sculpturale deel van mijn werk, in de vorm van “ruimtevloten”, vormen per tentoonstelling steeds wisselende installaties, geïnspireerd door het thema, zonder echt figuratief te worden, of specifieke verhalen te willen vertellen. De aard van de objecten en hun opstelling willen de fantasie stimuleren, en laten de toeschouwer vrij om zelf op reis te gaan in zijn of haar geest. Moederschepen, jagers, verkenners, bevoorrading, fabrieksschepen, u kan zich als u dat wil een hele beschaving met geschiedenis tussen de sterren inbeelden. Voor mij is het in eerste instantie een nieuwe manier om de strakheid van de draaitechniek te combineren met fijne, suggestieve details.
Al mijn werk is gemaakt in steengoedklei, gestookt op hoge temperaturen.


Terug naar boven